Hirvenliha-minestrone

Näin teet minun soup du jourin eli hirvenlihakeiton.


Paloittele pieneksi 500 g hirvenpaistia, pilko yksi suuri sipuli, halkaise kolme valkosipulinkynttä ja paista ne pannulla oliiviöljyn, voinokareen, rosmariinirisun kera. Mausta suolalla ja pippurilla.

Sillä välin kun liha ruskistuu, pilko 3 porkkanaa, 5 perunaa ja paista niitä kattilassa sellerinvarren, persiljanipun ja laakerinlehden kanssa noin 10 minuuttia. Peitä vihannekset vedellä ja anna kypsyä keskilämmöllä kannen alla.
Siirrä tässä vaiheessa myös ruskistettu hirvenliha kattilaan. Huuhtele pannu pienellä vesimäärällä ja kaada sekin keittoon. Anna keiton porista verkkaisesti kunnes perunat ovat al dente.

Lisää sitten 220 g taatelitomaatteja,  400 g borlottipapuja, 100 g shitakesieniä ja 100 g keittopastaa (esim. margherite, gnocchetti tai ditalini) ja jatka kypsentämistä.

Pilkoin keittoon myös edellisen päivän paahdetut vihannekset.
Mausta keitto suolalla ja pippurilla ja anna sen vielä rauhassa muhia niin kauan kuin vain maltat. Anna keiton jäähtyä hieman ennen tarjoilua. Pehmeäksi haudutettu hirvikeitto paranee uudelleen lämmitettäessä seuraavana päivänä.

You can check my blog also in English. Copyright © Enogastronomisti — Tieto lisää nälkää

Kommentit