Versioni sisilialais-espanjalais-portugalilaisesta päivällisestä

Alkuruoka: kananmaksaa portugalilaisittain (valmista tämä 20 minuuttia aikaisemmin kuin pääruoka on valmis)

Hienonna pala purjoa ja salottisipuli sekä halkaise kolme valkosipulin kynttä. Huuhtele ja valuta lävikössä kananmaksat. Puolita isommat palat. Käytä maksat vehnäjauhoissa.

Kaada 2 rkl oliiviöljyä pannun ja sulata siihen myös nokare voita. Ruskista kevyesti purjot, salotit ja valkosipulit.

Lisää kananmaksat ja paista kypsäksi. Lorauta joukkoon Madeiraa ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista vielä hetki. Tee salaattipeti maksoille. (Poista valkosipulin kynnet ennen tarjoilua.)


Lisuke pääruoalle: sisilialaisia paahdettuja perunoita

Keitä kypsäksi 12 pientä perunaa ja kaada ne lävikköön jäähtymään. Kuori ja kuutioi.

Sekoita kulhoon 2 rkl kapriksia, 1-2 hienoksi silputtua valkosipulin kynttä, kourallinen persiljasilppua, mustaa pippuria, kourallinen Parmigiano-Reggiano -raastetta and kaksi kourallista korppujauhoja, perunakuutiot ja sekoita hyvin. Laita perunat uunivuokaan ja lorauta päälle 3-5 rkl oliiviöljyä.
Käytä uunissa tai grillissä kunnes perunat ovat saaneet väriä pintaan. Tarjoa kanankoipien kanssa.  Leikkaa myös muutama sitruunanlohko puristettavaksi perunoiden ja kanan päälle.


Pääruoka: espanjalaiset kanankoivet

Lämmitä uuni 225 asteeseen.
Valmista mausteseos: 1 tl suolaa, vähän mustaa pippuria, 1 tl espanjalaista savustettua paprikajauhetta ja kourallinen korppujauhoja. Hiero oliiviöljyä kanoihin ja käytä kanat mausteseoksessa.

Paahda 25 minuuttia tai kunnes kullanruskeita.






You can check my blog also in English.


Copyright © Enogastronomisti — Tieto lisää nälkää.©

Kommentit