Enogastronomisti — Tieto lisää nälkää

Tämä on hyvän ruuan ja juoman ystävän kirjoittama blogi. Haluan vaalia kotiruuanlaittoa sekä tutustua aktiivisesti ruokamaailmaan. Kokeilen alituisesti uusia reseptejä ja siinä ohessa kehitän omaa ruuanvalmistustaitoa sekä lisään tietämystäni eri maiden ruokakulttuureista. 

Olen kaikkiruokainen ja käytän paljon kasviksia, myös alihyödynnettyjä Suomessakin kasvavia lajikkeita mm. lehti- ja mustakaalia, mustajuurta, juuripersiljaa, maa-artisokkaa, tattaria ja härkäpapuja. Panostan raaka-aineiden laatuun. Preferoin lähiruokaa ja luomua. Kesäisin hyödynnän kasvimaani antia. Ostan ulkomaisia raaka-aineita lempikaupoistani ja supermarketeista. Käytän parhainta pastaa, häikäilemättömästi hanhenmaksaa, viipaloin mustaa tryffeliä mm. arkisiin keittoihin, herkuttelen merenelävillä, riistalla sekä alikäytetyillä eläinten sisäelimillä ja ruhonosilla. Keittiössäni on aina voita, valkosipulia, salottisipulia, yrttejä, juustoja, kermaa, liemiä ja ruokaöljyjä. 

Kotimaisen ruoan lisäksi rakastan italialaista ruokaa. Asuessani saapasmaassa miltei kahdeksan vuotta, miellyin erityisesti sisilialaiseen, piemontelaiseen, toscanalaiseen, umbrialaiseen, roomalaiseen, campagnalaiseen sekä calabrialaiseen keittiöön. 

Ystäväni ja liiketuttavani, matkustelu, kokkikirjat, ruokaohjelmat, enogastronomiset seurat, kokkauskurssit, erilaiset degustaatiot sekä webin lukuisat ruoka-aiheiset sivut ovat innostaneet minua syventymään libanonilaiseen, ranskalaiseen, kreikkalaiseen, turkkilaiseen, espanjalaiseen, afrikkalaiseen, intialaiseen, balkanilaiseen, venäläiseen, kiinalaiseen, brittiläiseen, japanilaiseen sekä arabialaiseen ruokakulttuuriin. Tieto lisää nälkää.
You can check my blog also in English.


Copyright © Enogastronomisti — Tieto lisää nälkää.©

Kommentit