Viipaloitu naudan sisäfilee parsa-risottopedillä – La Tagliata di Filetto sul Letto di Risotto agli Asparagi


Hyvä ystäväni Katariina kannusti minua taannoin tekemään ja pakastamaan itse keittiössäni hyödyntämiäni liemiä. Se oli varsin hyvä neuvo. 

Tänä iltana valmistin äkäisille pikkumiehilleni herkkua. Mikäli kiinnostaa, tässä on Sinulle "ohje":

Ota pakastimesta kotitekoista kanalientä. Laita se kattilaan pienen vesimäärän kanssa ja anna kiehua. Tarvitset muuten tätä risottoa varten yli litran verran nesteitä (parempi liikaa kuin liian vähän). Kiehuta 12 parsan nuppua kanaliemessä n. 3 min., jäähdytä jäävedessä (väri säilyy) ja kaada lävikköön (nuput tulevat risoton koristeeksi). Viipaloi parsan varret.

Jossain välissä, sauteeraa salottisipuli ja kaksi halkaistua valkosipulin kynttä oliiviöljyssä (2 rkl) ja voissa (2 rkl). Sekoita mukaan 2,5 dl risotto riisiä jatka sekoittamista kunnes riisi kuultaa. Heitä roskiin valkosipuli. Lisää desi valkoviiniä ja sekoita kunnes se on imeytynyt. Sitten lisää pilkotut parsan varret. Lisää desi kanaliemeä, sekoita kunnes on imeytynyt, lisää toinen desi ja sekoita, jne... kunnes riisi on al dente. Sekoita lopuksi risottoon kourallinen raastettua Parmigiano-Reggianoa ja keitä kunnes juusto on sulanut. Risoton ei saisi olla liian juoksevaa eikä liian kiinteää... jos on tarvis, lisää lientä!


Jossain vaiheessa riisin sekoittelua, paista kaksi naudan sisäfilettä keskikypsäksi. Mausta suolalla ja pippurilla ja viipaloi fileet.


Lusikoi lautaselle risottoa, laita päälle fileeviipaleet, lorauta päälle kasaan keitettyä paistinlientä ja ripottele persiljasilppua väriä ja makua antamaan. Syö heti!

You can check my blog also in English.

Copyright © Enogastronomisti — Tieto lisää nälkää.©

Kommentit