Kuhaa "hullussa vedessä"

Vasen käteni on yhä eilisestä koettelemuksesta kipeä ja siksi toimin tänään yksikätisenä kokkina... onneksi vain neljälle nälkäiselle. Vuosia sitten, rugby-ottelussa olkapääni satuttaneena, valmistin synttäripäivällisen yksikätisesti 100 henkilölle. Tai no melkein. Oli minulla muutamia apukokkeja.

Tänä iltana valmistin versioni kalasta acqua pazzassa ja tarjosin sen leivän kanssa. En valmistanut sitä italialaisittain hauduttamalla kalan "acqua pazzassa" vaan valmistin "acqua pazza-kastikkeen" erikseen paistinpannulla ja haudutin kalan uunissa. Näin kalan oma maku pääsee parhaiten esiin. Söimme myös salaattia.

Jälkiruoaksi ostin "ison" Runebergintortun.

Näin teet kuhaa "hullussa vedessä": Perkaa kuha. Laita kuha ja muumimukillinen vettä sekä viiniä uunivuokaan ja siirrä hautumaan lämpimään uuniin (200 ºC) kunnes kala on kypsää. Sautéeraa öliiviöljyssä pilkottuja vihanneksia (2 valkosipulin kynttä, 1 salottisipuli, kourallinen vihreitä oliiveja, 1 pieni chilipippuri ja 25–30 kirsikkatomaattia) sekä kourallinen kapriksia. Lourauta joukkoon 1 dl viiniä ja riduseeraa. Mausta pippurilla. Älä lisää suolaa, sillä oliivi ja kaprikset ovat suolaisia.


Valmista kala-annokset poistaen huolellisesti ruodot. Laita acqua pazza -kastiketta kala-annoksien päälle ja ripottele päälle kevätsipulisilppua. Tarjoa leivän kanssa.

Syö kalaruoan jälkeen salaatti. Eri kulttuureissa syödään eri järjestyksessä tiettyjä ruokia, esimerkiksi suomalaiset ja ranskalaiset syövät salaattinsa ennen pääruokaa kun taas italialaiset pääruoan jälkeen. Preferoin jälkimmäistä tapaa.You can check my blog also in English.

Copyright © Enogastronomisti — Tieto lisää nälkää.©

Kommentit