Kuuman kesäpäivän grilliherkut

Testasin eilen uutta Dancook hiiligrilliäni. Alla ohjeet grilliherkkujen valmistukseen.
Pese kasvikset.
Viipaloi ne de Buyer mandolinilla tai veitsellä.
Grillaa paprikat, kesäkurpitsat ja munakoisot. Sirottele päälle hieman suolaa.
Sirottele paprikoiden päälle grillausvaiheessa lisäksi espanjalaista makeaa ja savustettua paprikajauhetta.
Grillattujen vihannesten marinadi: Sirottele grillattujen vihannesten lomaan ja päälle hienonnettua persiljaa tai oreganoa, lorauta runsaasti oliiviöljyä ja muutama valkosipulin viipale sekä jonkin verran balsamikoa tai punaviinietikkaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla/chilillä.
Parsakaali- ja fetasalaatti: Keitä tai höyrytä parsakaali. Sekoita valutettuihin vihanneksiin fetajuustoa, pilkottuja aurinkokuivattuja tomaatteja, yrttisilppua ja auringonkukkaöljyä. Tarkista suola.
Peruslisuke paahdetulle leivälle (bruschetta): Pilko tomaatit ja silppua joukkon tuoretta basilikaa sekä lorauta joukkoon runsaasti oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa kevyesti grillattujen leipäviipaleiden kera.
Rachel Khoon juuriselleri-omenasalaatti: suikaloi juuriselleri de Buyer mandoliinilla. Tee vinaigrette: 3-5 rkl kokojyväsinappia, 3-5 rkl aurinkokukkaöljyä, 2-3 rkl valkoviinietikkaa ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita juurisellerisuikaleisiin. Lopuksi raasta joukkoon pari hapanta ja kiinteää omenaa.

Lisäksi grillasin luomulammas- ja luomupossumakkaroita.



You can check my blog also in English.

Copyright © Enogastronomisti — Tieto lisää nälkää.©

Kommentit