Yotam Ottolenghin inspiroima illallinen isovanhemmille

Mieheni yllätti minut eilen neljällä uudella kokkikirjalla. DHL toimitti ne hetkeä ennen kuin aberdeeniläiset isovanhemmat saapuivat kylään.

Halusin tarjota isovanhemmille Yotam Ottolenghi's The Cookbook -reseptin mukaisia ohrahelmillä ja säilötyillä sitruunoilla täytettyjä portobellosieniä, mutta raaka-ainepulan vuoksi päädyinkin vain inspiroitumaan Yotamin kirjasta. Tyydyin valmistamaan portobellosieniä friteeratun kesäkurpitsan ja risoton kanssa. Alla ohjeet.

Pese, kuori, viipaloi ja friteeraa muutama kesäkurpitsa. Mausta suolalla.

Valmista sienet: Lorauta uunivuokaan oliiviöljyä ja lisää joukoon vähän voita sekä silputtua timjamia. Mausta pippurilla ja suolalla.
Aseta vuokaan portobellosienet (poista jalat). Kaada päälle runsas desi valkoviiniä ja vuole päälle muutama ohut voisiivu.Siirrä vuoka paistopussiin tai peitä foliolla.
Sillä välin kun sienet muhivat 180 C asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, valmista risoton pohja. Tarvitset kattilan, oliiviöljyä, muutaman valkosipulin kynnen ja hienoksi silputun punasipulin. Sauteeraa raaka-aineet ja lisää sitten kattilaan pilkottu portobellosieni.
Sekoita joukkoon muutama desi risottoriisiä. Käytin Azienda Agricolan (Principato di Lucendio) Vialone Nanoa eli pienijyväistä italialaista risottoriisiä. Sitä voit ostaa Eiringiltä.

Kun jyvät ovat läpikuultavia, lisää (jatkuvasti sekoittaen) joukoon vähitellen kuumaa liha- tai kasvislientä kunnes risotosta tulee al dente.
Kun risoton hämmennys on vielä alkutekijöissään, pyydä puolisoasi hoitamaan grillauksen. Pyysin miestäni grillaamaan endiivejä, paprikoita (päällä oliiviöljyä ja makeaa espanjalaista savustettua paprikajauhetta), lihaa ja nakkeja.
Juuri kun risotto on al dente, sekoita joukkoon juustoraastetta (e.g. Parmigiano-Reggiano, Pecorino Romano ja kypsytettyä Cheddaria) sekä friteerattuja kesäkurpitsan viipaleita. Säästä muutama viipale koristeeksi.
 
 
Valmista portobello-risotto alkupalat: asettele portobellot lakit alaspäin lautaselle ja lusikoi päälle risottoa. Koristele friteeratuilla kesäkurpitsan viipaleilla ja persiljasilpulla.


Mausta grillatut vihannekset (e.g. endiivisalaattia ja paprikaa) balsamikolla, oliiviöljyllä, persiljasilpulla ja suolalla...

...tarjoile lämpimät vihannekset lisukkeena esim. grillatun lihan ja nakkien kanssa tai syö sellaisenaan.

Jälkkäriksi söimme vohveleita mansikkaviipaleiden kanssa.


You can check my blog also in English.

Copyright © Enogastronomisti — Tieto lisää nälkää.©






Kommentit