Makuelämyksiä Lähi-idästä Välimerelle

Tänään valmistin kaksi ruokaa Yotam Ottolenghin kirjasta The Cookbook:
  • paahdettua kanaa sumacilla, za'atarilla ja sitruunalla
  • paahdettuja perunoita ja maa-artisokkaa salvialla ja sitruunalla höystettynä
Maut aivan fantastisia. Nämä ruoat aion valmistaa toistekin.

Sekoita ohueksi viipaloitu sipuli ja sitruuna, murskattua valkosipulia, kanelijauhetta, sumacia, za'ataria, suolaa, mustaa pippuria, runsas loraus oliiviöljyä ja valkoviiniä kulhossa.

Anna kanan palojen muhia tässä marinaadissa vähintään pari tuntia (jääkaapissa!).

Muista ottaa marinoitu liha jääkaapista siten että se ehtii huoneenlämpöiseksi ennen kuin paahdat sen 200 C uunissa kypsäksi.


Valmista paahdetut perunat ja siirrä ne uuniin em. marinoidun lihan seuraksi: Pese, esikeitä ja pilko n. 10 varhaisperunaa ja laita ne uunivuokaan oliiviöljyn, salvia- ja persiljasilpun, mustapippurirouheen sekä murskatun valkosipulin kanssa. Pilko joukkoon myös muutama maa-artisokka. Reseptistä poiketen lisäsin myös muutamia uusia porkkanoita ja sipuleita kasvimaaltani. Paahda uunissa 30 minuuttia, jonka jälkeen sekoita joukkoon 10-12 kirsikkatomaattia ja jatka kypsentämistä n. 10 minuuttia. Lisää kivettömiä Kalamata oliiveja ja paahda vielä 5 minuuttia. Siirrä paahdetut perunat tarjoiluastiaan. 

Koristele kana pinjan siemenillä, sumacilla ja za'atarilla. Halutessasi voit myös sirotella päälle persiljasilppua, mutta se ei ole tarpeellista.

Valmistin lisäksi raikkaan ja helpon fenkolisalaatin jonka päälle sirotin hitusen suolaa ja lorautin runsaasti laadukasta oliiviöljyä.

Perheemme pienimmät auttoivat mansikka-kermavaahtokakun valmistuksessa.


You can check my blog also in English.

Copyright © Enogastronomisti — Tieto lisää nälkää.©

Kommentit