Turkkilais-italialaisia alkuruokasalaatteja ja kosher-kanakeittoa

Perheystävämme tuli kylään vanhempien ja lastensa kanssa. Valmistin turkkilais-italialaisia alkuruokasalaatteja ja vieraamme toivat mukanaan suuren kattilallisen kosher-kanakeittoa. Ruoat syötiin sellaisella vauhdilla etten ehdinyt valokuvamaan kaikkia tarjoiluastioita. Alla kuitenkin muutama valokuva "resepteineen".

Valmistin perinteisen turkkilaisen papu-punasipulisalaatin mikä normaalisti koristellaan kanamunalohkoilla ja sardellifileillä, mutta ollakseni linjassa kosher-sääntöjen kanssa tarjoilin erikseen keitetyt kananmunat sekä marinoidut sardellit. Papu-sipulisalaattiin tarvitset lempipapujasi, punasipuliviipaleita, kivettömiä oliiveita, silopersiljaa, oliiviöljyä, sitruunan mehua, keitettyjä kananmunia, marinoituja sardelleja sekä rouhittua mustaa pippuria. Salaattiin ei tarvitse lisätä erikseen suolaa, sillä sipulien plasmolysis-käsittely (poistaa sipulin "hengen") tekee salaatista suolaisen. Plasmolysis-käsittely on helppoa: viipaloi sipuli, sirottele päälle reippaasti suolaa, sekoita hyvin ja anna tekeytyä vartin, jonka jälkeen huuhtele juoksevalla vedellä ja anna valua. 
Kosher košer turkkilainen papusalaatti sipulia

Valmistin myös turkkilaista mustalaissalaattia (paimensalaattia), yhden fetajuustolla ja toisen ilman; juutalaisten säädösten mukaisesti. Jokatapauksessa, tähän salaattiin tarvitset plasmolysis-käsitteltyjä viipaloituja punasipuleita, punaista ja vihreää paprikaa, tuoretta tai kuivattua chilipippuria, silopersiljasilppua, kirsikkatomatteja (poista siemenet), oliiviöljyä, sumacia, murskattua valkosipulia sekä mustaa pippuria.
On the left Kosher košer salad  mustalaissalaattia paprikaa sipulia

Höyrytin myös uusia porkkanoita, jotka kuorin ja viipaloi sekä sekoitin kuivatun oreganon, suolan, mustan pippurin, oliiviöljyn ja sitruunan mehun kanssa.
Marinoidut porkkanat: porkkanaa oreganoa oliiviöljyä mustaa pippuria Kosher košer

Paistoin oliiviöljyssä ja voissa myös kilon verran tavissieniä ja maustoin ne mustalla pippurilla, gomasiolla ja silopersiljasilpulla.
Italialaisittain tavis-sieniä ja sattuu olemaan myös kosher košer herkkusieniä persiljaa mustaa pippuria

En ennättänyt valokuvaamaan kanakeittoa kun se syötiin pois alta aikayksikön.
Kosher košer kanakeitto Chicken soup "jewish penicillin" eli juutalaisten penisilliiniä


You can check my blog also in English.

Copyright © The Enogastronomist — Learning begets hunger.©

Kommentit