Kanttarelli-vuoristokinkkupiirakka

Syksyä on ollut ilmassa jo toista viikkoa. Kesästä luopumisen tuskaa lieventää kuitenkin tieto siitä, että ruokasienten määrä on tänä vuonna ilahduttava. Elokuun viimeisenä viikonloppuna on suunnitelmissa lähteä ystäväni kanssa poimimaan madottomia herkkutatteja, mutta niitä odotellessa on tyytyminen kanttarelleihin. Pojat tilasivat minulta eilen kanttarelli-serrano quicheä, koska pitävät kovasti näistä miedoista ja helposti tunnistettavista sienistä.

Quicheen tarvitset pienen kipollisen helposti sulavaa juustoraastetta (raastoin toskanalaisen pecorinon palan), 5-6 espanjalaista serranon kinkkua tai italialaista prosciutto crudoa, pari valkosipulin kynttä, salottisipulin, tuoretta salviaa, kanttarelleja sekä piirakkapohjan. 
(Piirakkataikina: vaahdota 100 g pehmeää suolaista voita ja 2 rkl sokeria. Lisää joukkoon 180-200 g vehnäjauhoja, 2 munan keltuaista sekä 2 rkl kylmää vettä. Vaivaa nopeasti taikina palloksi, kelmuta ja siirrä jääkaappiin lepäämään vähintäänkin 30 minuutiksi.)


Paista sienet valkosipulin, salottisipulisilpun ja salvian kanssa kunnes sienten vesi on haitunut ja sienet ottavat hieman väriä.

Valmista muna-maito-juusto -seos: vatkaa 3-4 tuoretta kananmunaa 150-200 ml maidon/kerman kanssa ja sekoita joukkoon juustoraaste. Mausta pippurilla ja suolalla. 

Ripottele piirakkapohjan päälle revittyä vuoristokinkkua ja paistetut sienet sekä kaada päälle muna-maito-juusto -seos.

Paista uunissa 30-40 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea. Vaikka herkullinen tuoksu saakin veden herahtamaan kielelle, malta silti antaa quichen jäähtyä vartin, sillä jämäköityneenä se pysyy leikatessa paremmin kasassa.

Quiche maistui hyvältä kera tomaatti-basilikasalaatin, jonka maustoin sormisuolalla ja lempi-oliiviöljylläni.


You can check my blog also in English.

  Copyright © Enogastronomisti — Tieto lisää nälkää.©

Kommentit