P6 illallinen – Polentaa, poroa, porkkanoita, palsternakkaa, puolukoita ja persiljasilppua

Bloggaan ruoasta yleensä ensin englanniksi (The Enogastronomist) koska lukijakuntani on pääasiassa ulkomailta. Tästä syystä suomenkielisen Enogastronomisti-blogin päivitys on verkkaisempaa.

Innostuin yhtenä iltana valmistamaan P6 illallista eli iskin samalle lautaselle polentaa, poroa, porkkanoita, palsternakkaa, puolukoita ja persiljasilppua. Oikeastaan tuota Pn arvoa voisi tarkistaa vielä muutamilla muilla Pllä alkavilla tuotteilla: pippuri, punasipuli, punaviini, jne...

Joka tapauksessa tältä annos näytti.

Tähän poronkäristykseen tarvitset oliiviöljyä, hienoksi silputun puna- ja salottisipulin, 3 halkaistua valkosipulin kynttä, 1-2 laakerinlehteä, kaksi rosmariinin oksaa sekä varsiselleriä.
Muutaman minuutin paistamisen jälkeen, heitä roskiin läpikuultavat valkosipulit, laakerinlehdet, rosmariinin oksat ja varsisellerit (öljy on jo imenyt niiden maut).
Nosta nyt paistolämpötila täysille ja heitä pannulle 750g poronkäristyslihaa käristäen 10-15 minuuttia. Sitten lisää muumimukillinen punaviiniä, 2 mukillista kananlientä ja anna hiljalleen hautua kannen alla vähintäänkin 45 minuuttia.
Näin valmistat glaseeratut porkkanat ja palsternakat. Kaada kattilaan vähän oliiviöljyä, 3 rkl voita, runsas loraus valkoviiniä, 1 rkl muscovado sokeria tai tummaa siirappia, hyppysellinen kuivattua timjamia, valkopippuria ja suolaa. Lisää sitten 4 pilkottua porkkanaa ja anna hautua muutama minuutti kannen alla. Tämän jälkeen lisää 2-3 pilkottua palsternakkaa ja jatka hautumista kunnes porkkanat ovat al dente ja nesteet lähes imeytyneet

You can check my blog also in English.

Copyright © Enogastronomisti — Tieto lisää nälkää.©

Kommentit