Kolmen "pähkinän" pestoinnovaatio


Bloggaan ystäväni pyynnöstä runsas viikko sitten tekemäni kolmen "pähkinän" pesto-kastikkeen ohjeet. Tähän kastikeinnovaatiooni tarvitset n. 2 1/2 muumimukillista tuoreita basilikanlehtiä, 2–3 valkosipulin kynttä (olen itse mieltynyt ranskalaiseen valkosipuliin), n. 150 g kolmea eri "pähkinää" eli pinjansiemeniä, mantelipistaaseja ja saksanpähkinöitä, suolaa, pippuria, puolimukillinen ekstra-neitsytoliiviöljyä, 80 g raastettua parmesaania ja tehosekoittajan! Voit sekoittaa tämän peston minkä tahansa al denteksi keitetyn pastan kanssa, mutta itse käytän joko bavettea tai spaghettia.

"Pähkinä" on lainausmerkeissä koska pinjansiemet eivät ole pähkinöitä, mutta niitä kuitenkin sanotaan myös pinjapähkinöiksi.

Pestoreseptini siis poikkeaa perinteisestä genovalaisesta pesto-kastikkeesta missä ainekset, eli valkosipuli, basilika ja pinjansiemenet, muskataan ensin marmorimorttelissa. Sitten seokseen lisätään runsaasti ekstra-neitsytoliiviöljyä sekä raastettua parmesaania ja lopuksi se sekoitetaan al denteksi keitetyn trofie-pastan kanssa.


Tämän peston tähti on Noix de Grenoble eli AOC-suojatut laadukkaat ranskalaiset saksanpähkinät, joita kasvaa Ranskan Alppien juurilla Isère laaksossa. Meidän neljä- ja viisivuotiaat pojat särkivät mielellään pähkinänkuoria.


Tekstuuriksi ja koristeeksi paahdoin annoksen päälle muutamia pinjansiemeniä, mantelipistaaseja ja saksanpähkinöitä. Basilikan lehdet kruunaa annoksen.

You can check my blog also in English.


Copyright © Enogastronomisti — Tieto lisää nälkää.©

Kommentit