Pizzoccheri – Tattaripastaa


Pizzoccherit ovat valtellinalaisten pätkitty versio tagliatelle-nauhoista, joita voi ostaa erikois- tai nettikaupoista tai valmistaa itse tattari- ja durumvehnäjauhoista (ks. esim. Giallo Zafferanon ohje). Pizzoccheri on myös kuvassa olevan ruoan nimi. 

Pizzoccherit syödään keitettyjen vihannesten, juuston ja salvia-valkosipulivoisulan kera. Kuulostaa terveelliseltä, mutta itse asiassa tämä ruoka on erittäin kaloririkasta alppikansan ja -hiihtäjien herkkua!
Pizzoccheri Tattaripastaa
Pizzoccherit syödään höyryävän kuumana ja aikailematta!

Leikkaa yhteensä 450–550 g valtellinalaisjuustoja Bitto, Casera ja Latteria – noin puolen sentin kuutioiksi ja laita sivuun odottamaan. Sveitsiläiset juustot, esim. Gruyère ja Fontina, käyvät yhtä hyvin. Raasta myös 150 g Parmigiano-Reggianoa. 

Sulata 300 g voita ja kuulota voisulassa muutaman minuutin ajan halkaistuja valkosipulin kynsiä (36 kpl) sekä salvian lehtiä, jonka jälkeen heitä läpikuultavat valkosipulinkynnet ja salvia roskiin! Mausta voisula suolalla (älä lisää pippuria!) ja siirrä sivuun.

Keitä viisi suurta ja kiinteää noin sentin kuutioiksi leikattua perunaa yhdessä suikaleiksi silputun savoijinkaali (350 g) kanssa raivoisasti kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä noin viisi minuuttia. Lisää sitten joukkoon 1 kg tattaripastaa. Noin 2 minuuttia ennen kun tattaripasta on valmista (tattaripasta vaatii yleensä n. 8–10 minuutin keittoajan), lisää joukkoon 250 g pinaattia tai lehtimangoldia. Valuta vesi pois. Sekoita höyryävän pastan ja vihannesten joukkoon juustokuutiot ja -raaste sekä salvia-valkosipulivoisula. Koristele annokset tuoreilla salvian lehdillä ja tarjoile tattaripasta Nebbiolo-viinin kanssa.You can check my blog also in English.

Copyright © Enogastronomisti — Tieto lisää nälkää.© 

Kommentit