Maidossa kypsennettyä juottopossua ja savoijinkaali-perunaterriiniä

Olin ostanut eilen luuttoman juottopossupaistin enkä tiennyt mitä valmistaa siitä. Italialais-austraalialainen ystäväni Rosamund kehoitti tekemään roomalaista juottopossua (Maialino da Latte al latte). Rosamund eläköityi tänä vuonna Italian ulkoministeriön palveluksesta ja asuu nykyään kolmessa eri maassa: Italiassa, Kreikassa ja Australiassa. Tutustuin häneen ekspatriaattien suosimassa kansainvälisessä juoksukerhossa the hash house harriers:issä lähes 20 vuotta sitten. Rosamund on varsinainen kävelevä reseptikirja, koska hänellä oli ollut työnsä puolesta mahdollisuus tutustua ulkomaankomennuksilla kattavasti eri ruokakulttuureihin. Rosamundilta saa aina kokkausvinkkejä, muttei välttämättä tarkkoja reseptejä. Niitä pitää erikseen googlettaa.    

  • 1 kg juottopossu, paisti
  • 2 rkl voita tai extraneitsytoliiviöljyä (evoo)
  • 1 keskikokoinen valkoinen sipuli, silputtuna
  • 1 l täysmaitoa
  • 3-4 kpl laakerinlehtiä
  • 4-6 katajanmarjaa (bacche di ginepro)
  • 3-4 mausteneilikoita
  • suolaa, pippuria

Ruskista paisti joko voin tai evoon kanssa valurautapadassa. Kun olet ruskistanut paistin kauttaaltaan, lisää sipulisilppu, mausteet ja peitä maidolla. Keitä keskilämmöllä kunnes maito alkaa kuplimaan, sitten peitä kannella ja anna muhia matalassa lämpötilassa n. 1.5 tuntia. Siirrä paisti pois padasta leikkuulaudalle. Poista laakerinlehdet, katajanmarjat sekä neilikat maidosta. Hienonna maito-sipuliseos sauvasekottajalla. Viipaloi paisti ja tarjoa maitosipulikastikkeen kera. Voit katsoa myös valmistusohjeet tältä videoltaTein myös savojikaali-perunaterriineitä ja raikkaan tomaatti-kurkkusalaatin, mikä maustoin sumakilla, suolalla, pippurilla, and evoolla.
Herkullisen herkullista, mutta erittäin hankala tehdä kaunista annosta....Näin teet savoijikaali-perunaterriinit annosvuoissa. Aloita viipaloimaan perunat mandoliinillä. Itse käytin aaltoterää. 

Ryöpsäytä viipaloidut perunat suolaisessa vedessä muutaman minuutin ajan. Siivilällä ongi perunat pois keitinvedestä ja siirrä sivuun.

Paloittele pieni savoijinkaali, ryöpsäytä se samassa keitinvedessä ja poista vesi. Samaan aikaan pannulla paista valkosipulinkynsiä voissa. Kun valkosipulit kuultavat, heitä ne roskiin. Ne ovat jo maustaneet voin eikä niitä enää tarvita. 


Paista nyt voissa kaalisippua muutaman minuutti. Sekoita kunnolla, että valkosipuli voi päällystää kaalin.Sekoita kulhossa kaksi kananmunaa ja 5dl kevytkermaa (15 % fat). Sekoita mukaan 200 grammaa raastettua cheddaria.  Mausta suolalla ja pippurilla.

Sitten sekoita kulhossa perunat, savojikaali ja muna-kerma-juustoseos. Mausta suolalla ja pippurilla.

Voitele annosvuoat ja....
...täytä ne tällä seoksella. Peitä vuoat alumiinikalvolla ja laita kiertoilmauuniin (+180C) n. 30-40 minuutiksi.
Copyright © The Enogastronomist — Learning begets hunger.©

Kommentit