Paahdettua brietä crudités-vihanneksilla ja leivällä – Bilateraaalisen lonkkatoipilaan helppo illallinen

Heitin tänään 180C lämpöiseen kiertoilmauuniin Presidentti-brie juustokiekon paahtumaan kunnes kiekko pullistui muhkeaksi, muttei vielä räjähtänyt. (Joo, on näinkin joskus käynyt 🙈). Paloittelin muutaman varsisellerin ja porkkanan, sekä laitoin pöydälle tarjolle focacciaa ja patonkia. Perheemme dippailee vähintäänkin kolme kertaa vuodessa kuumaan briejuustoon leipää ja täysin raakoja tai nopeasti ryöpättyjä vihanneksia. Ranskassa ja Italiassa tällaisia crudité-vihanneksia syödään usein illallis- tai lounaskutsuilla. Niitä voi dipata vaikka hummukseen, pestoon tai salsa verdeen. Simppeliä, mutta niin helkkarin hyvää! 

On kulunut noin viisi viikkoa molempien lonkkien tekonivelleikkauksestani. Se tehtiin Tampereen Keinonivelsairaala Coxassa, mikä on eittämättä pohjoisen pallonpuoliskon paras tekonivelsairaala! Kuntoutus on tietenkin ollut hidasta, koska molemmat lonkat operoitiin ja koronan takia leikkausaikaani sain odotella lähes seitsemän kuukautta. Tästä syystä ehdin menettää lähes kokonaan liikuntakykyni. Sänkykin oli roudattava alakertaan, kun en enää päässyt rappusia kiipeämään. Kyllä on harmittanut se, että olen nuoruudessani tehnyt överit urheilulla (esim. käsipalloa naisten mestiksessä, juoksua mielin määrin sekä nopeita mailapelejä).  Suvun perinnöllisten lonkkavikojen takia olisi pitänyt harrastaa pelkästään kuviokelluntaa. Yleensä lonkat vaihdetaan ikäihmisille eikä nuorille 50-kymppisille. Toivotaan, että nämä kestävät seuraavat 20-vuotta.   

Tässä kuntoutuksessa, luonnollisesti jotkut päivät ovat olleet parempia kuin toiset, mutta näiden viikkojen aikana olen nähnyt huimaa kehitystäkin! Fysioterapeuttini, Pystyvä Kehon omistaja Essi seuraa tarkasti virstanpylväitäni motivoidakseen minua. Ottaa aikaa. Mittaa matkoja. Ja mikä parasta kannustaa minua haastamaan itseäni ja tekemään asioita, joita en yksin uskaltaisi vielä tässä kuntoutuksen vaiheessa tehdä.... kuten ottaa juoksuaskelia rapuissa tai kävellä jyrkkiä mäkiä alas. Olen todella kilpailuhenkinen ja haluan edistyä kuntoutuksessa nopeasti, joten hänen strategiansa toimii minuun erittäin hyvin. Tavoitteeni on palata tenniskentille kesäkuuhun mennessä! Ja siihen kyllä pystyn. 


#hipreplacementrecovery

#bothhips #molemmatlonkat #lonkkaleikkaus

#jaksaajaksaa

#coxanivelsairaala

Kommentit