Snäkkisitruuna! Voi miten ihana pikkuinen makupommi!

 


Eilen huomasin paikallisessa Lidlissäni uuden tuotteen: Lemon Snack eli snäkkisitruunoita! Olen aina rakastanut sitruunoita, mutta nyt rakastan niitä ehkä vielä enemmän. Kuten Op Ancona lupaa, Lemon Snack on erittäin monipuolinen keittiössä. Sitä käytetään alku- ja pääruokiin, sekä jälkiruokien, hedelmäsalaattien ja cocktailien maustamiseen ja koristeluun. Eilen pilkoin muutaman snäkkisitruunan bulgur-salaattiin ja tänään viipaloin niitä vohveleiden päälle. Snäkkisitruunat ovat täysin syötäviä kuorineen päivineen.


Näissä minisitruunoissa on paljon siemeniä. Niitä ei kyllä kannata syödä.


Bulguria (keitetty vihannesliemessä), paloiteltuja snäkkisitruunoita, kirsikkatomaatteja, punasipulia, persiljaa, runsaasti extra neitsytoliiviöljyä, sumakkia, chilihiutaleita ja ripaus suolaa. 


Snäkkisitruuna näyttää pieneltä sitruunalta, mutta todellisuudessa sitä kutsutaan limequatiksi: sillä on syötävä kuori ja vähähappoinen hedelmäliha, siksi sitä voi käyttää vaikkapa välipalana. Kiinalaisen kumquat-tyyppisen mandariinin ja limetin risteytyksen tuloksena syntyi limequat, johon Etelä-Italian suurimmat tuottajat ovat alkaneet investoida.Kommentit

Lähetä kommentti